tisdag, februari 21, 2006

MythbustersMythbusters på Discovery Chanel är ett av mina favortiprogram. De avslöjar olika myter genom att utsetta dem för verklighetstest. Vi har nu fått den svenska versionen. Bo Bylund, Generaldirektör på AMS, avslöjar den socialdemokratiska myten om den svenska arbetslösheten. Läs här.

" Hur kan då arbetslivsministern tala om 4 procent?

- Det får ni fråga honom. Jag kan inte recensera ministern, svarar Ams-chefen
kort.- Jag kan bara konstatera att vår prognos har andra siffror."

3 kommentarer:

Martin Tollén sa...

Bo Bylund? Hur kan han säga så? Maktaliansen har väl sagt att han ska sparkas vid ett eventuellt regeringsskifte eftersom han är en socialdemokratisk megafon! Nu förstår jag inte - hur skulle uttalandet låtit om han haft tillräcklig integritet i maktaliansens ögon?

Muharrem sa...

Bo Bylund är väl fortfarande en person som inte ska anses sitta på sin post p g a egna meriter, utan för lång och trogen tjänst. Hans CV talar för sig själv: förbundssekreterare i fackförbundet Metall, statssekreterare i Arbetsmarknadsdepartementet,
generaldirektör för Arbetarskyddsverket (nuvarande Arbetsmiljöverket) och generaldirektör och chef för Banverket.

Det slående är istället arbetsmarknadsminister Hans Karlssons uttalande om att arbetslösheten ska vara nere i 4 % tills maj. Här avslöjar Bo Bylund, ändå GD på AMS, denna bluff genom att säga att det är omöjligt. Måste vara väldigt jobbigt för Hans som kryper till korset och erkänner,
"- Vad jag sade var att det inte kommer att fattas många tiondelar från 4 procent."

Många tiondelar blir det!

Maria Carlsson sa...

Jag blir faktiskt inte förvånad om det visar sig att arbetslösheten sjunker till närmare fyra procent, det finns många (läs regeringen) som har att tjäna på detta inför valet.

Det är skrämmande att läsa arbetslöshetsstatistik, det verkar nästan vara en naturlag att arbetslösheten sjunker i valtider och går tillbaka till en högre nivå året/åren efter valet.

Mer åtgärder åt folket med andra ord!