onsdag, februari 08, 2006

Hudkrämer på ett knapptryck

Beställde hem ett paket förra veckan. Ska vara helt ärlig och erkänna att det innehöll hudvårdsprodukter till mig. Mjukgörande krämer, rakkräm, ögonkräm och lite annat smått å gott. Vintern går hårt åt min hud, så jag rekomenderar alla att följa mitt exempel. Hittade en skitbra sajt, http://strawberrynet.com, som är värd att prova. Det mesta var mycket billigare än det går att få här hemma. Tänkte att jag skulle göra ett jätteklipp, så jag beställde på mig lite. Det häftiga var att företagaet ligger i Hong Kong så jag var lite osäker, men det visade sig vara helt i onödan. Kunde följa paketet längs hela dess färd från postterminalen i Hong Kong till mitt lokala postkontor i Linköping. Leveransen tog bara 6 dagar. När jag fick paketet igår var jag spänd som ett litet barn på julafton, men det förbyttes snabbt i besvikelse. Anti-globaliseringsmyndigheten hade nämligen nosat upp mitt paket (tullen). Jag var tvungen att betala ytterligare pengar för att få ut det. Det blev fortfarande billigare än att köpa det här hemma, men inget fynd.

Varför har vi egentligen tullar är nu min fråga? Enda svaret måste ju vara att vi tror att världen skapades med en uppdelning mellan länder. Men kom igen. Inget är statiskt. Den värld som gällde igår funkar inte utifrån dagens förutsättningar. Om ett företag i Hong Kong vill sälja en vara till mig för ett billigt pris, så måste det ju vara en sak mellan mig och det företaget. Den här utvecklingen går inte att stoppa, så varför lägger vi kraft på att försöka. Den enda vägen måste väl vara att se framåt. Se till möjligheterna utav globaliseringen istället för att sukta efter gårdagen.

En teknikskeptiker som mig har nu insett att världen inte är längre bort än en knapptryckning. På två minuter kan en linköpingsbo handla med en kines.

Oh what a wonderful world, oyeah.

Inga kommentarer: