tisdag, februari 14, 2006

Alla lögner tycks vara tillåtna i valtider

Var med på Kanal Lokal idag för att debattera mobbning. Jättebra debatt som kommer sändas nästa vecka. Det var inte bara politiker, utan där fanns en person från BRIS och en skolkurator. Politikerna var representerade av mig (c), Mathias Sundin (fp) och Torbjörn Björlund (v). Ulf Holmertz ledde det hela exemplariskt. Vad som retade mig i debatten var att vänsterpartisten hela tiden ville tala om problemet ur ett klassperspektiv. Allt var överklassens fel. de hade det bra ställt, men arbetarklassen kunde inte vara med sina barn därför att de var tvungna att jobba. Därför blev deras barn i större utsträckning mobbare. Helt tokigt. Vet inte vad han grundar det på, men jag försökte få svar på varför han trodde det var så. enda svaret var att överklassen har det för bra. Hela argumentationen kring klass kändes väldigt obehaglig. Jag försökte då få honom att inse att det var ju deras politik som var orsaken till att människor måste jobba för att få det att gå ihop. En politik som ger människor mer pengar i fickan måste väl vara bättre? Ja ja, det blev lite politisk polemik.

Torbjörn avslutade sin argumentation med att vänsterpartiet ville ge mer makt till människan över sitt eget liv. Då gick jag i taket. Jag blev så sur. Vilket skitsnack. Makt över sitt eget liv. Tyvärr så gick debatten över från att handla om mobbning till att handla om männsikors inflytande över sitt egna liv. Jag var tvungen att påminna Torbjörn om att deras stöd till (s) gjort så att de flesta tappat makten över sin vardag. Allt ska bestämmas åt dem utifrån vad s+v+mp tycker är bra för dem. Social ingenjörskonst på högsta nivå. Det var så läskigt att höra. Jag blir fortfarande upprörd när jag tänker på det. Vilken lögn. Det värsta var att han trodde på fullt allvar att allt som var fel var överklassens och borgarnas fel, och att allt de gjorde innebar det bästa för människor. Detta från en person som sitter i kommunstyrelsen i Norrköping.

Blir det inget regeringsskifte till hösten funderar jag på att emigrera. Att bo i ett land där regeringen kan bestå av människor som helt tappat all förankring i verkligheten är läskigt.

Inga kommentarer: