tisdag, januari 31, 2006

Vad hände på Crazy Horse?

Jag undrar vad som hände på Crazy Horse egentligen. Troligast är att någon sida ljuger. Vad som skrämmer mig är inte att någon ljuger eller att folk blir fulla och gör dumma saker. Utan det är den retorik som används. En "invandrar"kille som kallats svartskalle och en "svensk" tjej som kallats vitt slödder och hora. Det finns i det hela en bitter eftersmak. En ung invandrar kílle vars ord står mot en ung svensk tjej. Det hela är som att se den svenska integrationspolitiken spelas upp på film.

Skulle det visa sig att det är restaurangpersonalen som ljuger så är det skrämmande att de har försökt gömma sig bakom påståendet att vakten blivit kallad svartskalle. Det används som en säkerhetslina och gör en osårbar. Den svenska tjejen är rasist och invandrarkillen är offret. Ett väldigt olyckligt scenario.

Skulle det däremot visa sig att det är SSU:arna som ljuger så är det skrämmande ur fler perspektiv. Det främsta är att Anna Sjödin försöker spela offret och väcka sympati genom att utnyttja alla de tjejer som faktsikt har misshandlats av killar och är offer. Hon försöker då dra nytta av andras lidande.

Det är verkligen en knivig situation. Två personer som båda kan spela på en offermentalitet. Jag hoppas verkligen att ingen av dem ljuger.

Inga kommentarer: