söndag, januari 29, 2006

Jag, en bloggare!

Dåså, då har det tagit sin början. Efter mycket om och men så har det äntligen blivit av. Jag har skapat en egen blog. Undrar vad det var som gjorde att det tog sån tid? Måste vara att jag kommit upp mig i åren. Blir kanske mer skeptisk mot "ny teknik" då. Nu kommer nästa steg. Vad ska jag skriva om? Har fått flera tips från många håll. Skriv om dig själv eller skriv om dina tankar. Andra har sagt att jag ska skriva om politik och mina betraktelser inifrån. Jag tror att jag ska skriva om mina världsliga betraktelser utifrån ett lite närmare perspektiv. Hur påverkar det som händer i den stora världen mig? Vad kan jag som en människa göra för att ändra nått? Nåja, hoppas ingen väntar sig några revolutionerande insikter eller svar på mysterier, men nog kan det bli till intressant läsning.

Upptäckte precis att det kan ta lite tid för mig att skriva varje inlägg. Tankar är det ingen brist på, tvärtom. Men jag är så petig när det gäller rättstavning så jag kan inte tillåta mig att skriva fel. Måste vara alla de där åren i den socialistiska skolan. Inget får vara annorlunda. Alla som är annorlunda ska normaliseras. Alla mina år med skrivböcker för att öva på att skriva fint med skrivstil och kolla så att det blev rätt. Vem behöver skrivstil idag? Sitter här och knappar på en plastbricka och har inte en tanke på om det ser snyggt ut eller inte. Datorn fixar det hela.

Lite läskigt när jag nu nämner det. Vem behöver skriva fint? Datorn fixar det åt mig! Datorn har blivit ett substitut till att göra en del saker själv. Visst den har underlättat livet otroligt mycket. Men tänk vad vi missar. Nu är jag där igen. Den lille teknikskeptikern inom mig kliver fram.

Nu har jag skrivit mitt allra första inlägg på min egen blog. Något att vara stolt över.

1 kommentar:

Maria Carlsson sa...

Welcome!! Nu är även du en bloggare!!

Kul att i framtiden få läsa vad som egentligen försigår i ditt lilla huvud ;-)

/Maria